Overslaan naar content

Jurist privaatrecht, grondzaken en vastgoed

Hybride
 • Geldrop, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.558 - € 5.247 per maandGemeente Geldrop Mierlo

Functieomschrijving

Jurist privaatrecht, grondzaken en vastgoed

(24-28 uur schaal 10)


“Wil jij werken in een organisatie met een groot maatschappelijk karakter? En werk je graag in een omgeving waarin de balans tussen werk en privé niet uit het oog verloren raakt? Word jij enthousiast van de gedachte om samen te werken aan overeenkomsten voor uiteenlopende projecten en collega’s te adviseren over alles rondom contractvorming? Lees dan de vacature van jurist privaatrecht en wie weet werken wij straks samen!” – Tessa Raijmakers, privaatjurist grondzaken en vastgoed.


Jouw nieuwe uitdaging

Als jurist privaatrecht weet jij hoe je diverse projecten aanpakt van samenwerkingscontracten voor gebiedsontwikkeling tot vastgoedontwikkeling en gronduitgiften. Hoe kun je de trajecten het beste aanvliegen? Welke wet- en regelgeving en jurisprudentie geldt er? Met jouw advies fungeer je als een sterke gesprekspartner voor de verschillende belanghebbenden waarmee je te maken gaat krijgen, zoals bestuurders, woningbouwcorporaties, planeconomen, ondernemers en burgers. Je komt terecht in een leuk team, waar je gehoord wordt, waar we iets voor elkaar over hebben en gezamenlijk werken aan onze doelen.

 • De meest voorkomende werkzaamheden voor jou bestaan uit:
 • Opstellen en het begeleiden van verschillende overeenkomsten.
 • Beoordelen of een openbare selectie procedure aan de orde is, vanwege het Didam-arrest.
 • Bijdragen leveren aan het opstellen en uitvoeren van gemeentelijk grondbeleid.
 • Intentie, anterieure- en koopovereenkomsten voor grondverwerving, gronduitgifte, gebiedsontwikkeling en woningbouw opstellen.
 • Adviseren op het gebied van grondzaken in het algemeen, zoals: huur, erfpacht, verkoop, zakelijke rechten voor onder andere snippergroen, maatschappelijk vastgoed en wederrechtelijk grondgebruik.
 • Adviseren over publiekrechtelijke besluitvorming.


Jouw werk is een samenloop van privaat- en publiekrecht. Het is belangrijk dat je afweegt wat er privaatrechtelijk mogelijk is en publiekrechtelijk is toegestaan. Denk hierbij aan: hoe gaan we om met semi-openbaar terrein in een gebied van particulier eigendom? Mag een sportclub een nieuw clubhuis bouwen? Hoe wordt omgegaan met staatssteun en aanbestedingsrecht? Hierover ga jij in onderhandeling met de ontwikkelaar.


Binnen jouw rol als privaatjurist werk je veel samen met projectleiders en planeconomen. Voor de inhoud van jouw overeenkomst heb je echter ook input nodig van - en afstemming met - andere vakdisciplines. Daarnaast weten ze jou als privaatjurist ook regelmatig te vinden voor diverse andere vraagstukken binnen jouw vakgebied. Kortom: een diversiteit aan werkzaamheden, veel sociale contacten zowel in- als extern en een steeds wisselende markt zijn de ingrediënten voor een veelzijdig takenpakket!


Onze organisatie

Gemeente Geldrop-Mierlo heeft een prachtig en modern gemeentehuis waar we elkaar ontmoeten en samenwerken. We omarmen een goede werk-privé balans en hebben aandacht voor jouw ontwikkeling en vitaliteit. Denk bijvoorbeeld aan de Dommelvallei academie, wandelend vergaderen en iedere dag vers fruit.


Team Strategie en Beleid

Je werkt binnen het team Strategie en Beleid ruimtelijk domein. Dit team bestaat uit ongeveer 25 collega’s die werken binnen een breed scala aan werkvelden op het gebied van projectleiding, economie, recreatie en toerisme, volkshuisvesting, grondzaken en stedenbouw. Naast beleidsvorming houdt het team zich ook bezig met het strategische contact met onze stakeholders buiten het gemeentehuis. Het team heeft een sterke relatie met de politieke zijde van de gemeente en de regio.


Wat kun jij van ons verwachten

 • Een salaris van maximaal € 5247 bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week) afhankelijk van jouw opleiding en ervaring (salarispeil 1 januari 2024)
 • Individueel keuze budget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris
 • Variabele werktijden
 • Gunstig pensioenfonds en een vergoeding voor de inrichting van je thuiswerkplek.
 • Verder heb je de beschikking over een telefoon en laptop en er staan elektrische fietsen klaar voor werkafspraken.
 •  Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.


Wie ben jij

Voor deze functie is het van belang dat jij op de voorgrond durft te treden, je mannetje kan staan tijdens onderhandelingen, goed bent in het onderhouden van contacten en communicatief vaardig bent in het ophalen van informatie en samenwerking met verschillende afdelingen. Daarnaast ben je voor je collega privaatjurist en andere vakdisciplines een sparringpartner. Voor deze functie vragen wij:

 • Minimaal 2 jaar ervaring als jurist.
 • Een juridische hbo of wo opleiding gericht op het vakgebied en ervaring op het gebied van privaatrechtelijke overeenkomsten.


Ben jij enthousiast na het lezen van deze vacature?

Solliciteer dan direct en wie weet start jij binnenkort als onze nieuwe collega.


Passen wij bij jou en jij bij ons? We horen graag waar jij goed in bent en hoe jouw werkgeluk eruit ziet. Daarom is het belangrijk om te weten wie jij écht bent. Jouw persoonlijkheid is doorslaggevend. Een persoonlijkheidsanalyse maakt dan ook onderdeel uit van onze selectieprocedure.


Heb je eerst nog vragen?

Dan bel, mail of app ons gerust! Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij de teammanager Lotte van den Hombergh via 06-34166644.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Jacquelien Scheepers, via 06-34575965


We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Hybride
 • Geldrop, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.558 - € 5.247 per maand
Gemeente Geldrop Mierlo

of

Apply with Indeed onbeschikbaar
Hybride
 • Geldrop, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.558 - € 5.247 per maand
Gemeente Geldrop Mierlo